Автомобільним корпораціям США не вірить влада

П'ятниця, 5 грудня 2008, 08:55
 

Голови трьох найбільших виробників автомобілів в США, що повернулися в четвер до конгресу для обговорення питання про можливості екстреного виділення їм держкредитів, зустріли холодний прийом з боку законодавців.

Конгресмени, як і на попередніх слуханнях, виражали занепокоєння, насамперед, із приводу ефективності використання коштів платників податків, якщо американські автокомпанії й в майбутньому будуть продовжувати поступатися закордонним виробникам, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Економіст Moody'sEconomy.com Марко Занді сказав на слуханнях, що автоіндустрії, швидше за все, реально будуть потрібні в підсумку не запитувані ними зараз 34 млрд. дол., а пиблизно ще 125 млрд. дол., і тому наступного року компанії знову звернуться по допомогу.

На попередніх слуханнях керівникам "детройтської трійки" дісталося за те, що вони, незважаючи на пережиту компаніями кризу, прилетіли до Вашингтона на корпоративних літаках, а також отримують високі зарплати.

Реклама:

У четвер у ході дискусії один з сенаторів покритикував Cerberus Capital, власника Chrysler, за те, що в того "багато, дуже багато грошей, але він не хоче вкладати їх у компанію".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: