Україна планує ділитися електроенергією з Литвою

Субота, 27 грудня 2008, 10:37
 

Україна зацікавлена в поставках до Литви української електроенергії, залучення української сторони до будівництва на території Литви нової АЕС, постачання каспійської нафти до Литви з використанням трубопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк-Гданськ".

Про це президент Віктор Ющенко заявив на зустрічі з міністром закордонних справ Литви Вігаудасом Ушацкасом, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Президент також відзначив, що українська сторона розраховує на підтримку Литвою організації та проведення в лютому 2009 року в Брюсселі презентації техніко-економічного обгрунтування проекту "Одеса-Броди-Плоцьк-Гданськ" за участю голів держав причетних до проекту країн.

Ющенко підкреслив, що Україна високо оцінює розвиток стратегічного партнерства з Литвою.

За його словами, реалізація положень Дорожньої карти між Україною та Литвою 2009-2010 років, підписана 9 грудня цього року у Вільнюсі, дасть можливість поглибити таке партнерство.

Президент назвав пріоритетом у двосторонніх відносинах реалізацію домовленостей, досягнутих під час переговорів з президентом Литви Валдасом Адамкусом у Вільнюсі 12 травня 2008 року.

Сторони також обговорили співробітництво в сфері європейської та євроатлантичної інтеграції. Ющенко подякував за підтримку Литви євроінтеграційних прагнень України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: