Тимошенко зміцнила "Ощадбанк" майже у 6 разів

Субота, 27 грудня 2008, 14:30
 

Кабінет міністрів ухвалив рішення збільшити статутний капітал "Ощадбанку" в 5,9 рази, або на 11,7 млрд. грн - до 14,1 млрд. грн.

Про це заявив голова правління "Ощадбанку" Анатолій Гулей у суботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прийнято рішення збільшити статутний капітал "Ощадбанку" на 11,7 млрд. грн.", - сказав він.

Як повідомив Гулей, Кабінет міністрів ухвалив рішення про збільшення статутного капіталу банку за підсумками діагностики, яку провела міжнародна аудиторська компанія.

Реклама:

"Наразі за вимогою міжнародних фінансових організацій завершується діагностика 16 найбільших банків України, у тому числі "Укрексімбанк" і "Ощадбанк" завершили таку діагностику. За результатами діагностики всі звіти повинні надійти в Кабмін", - пояснив Гулей.

Голова банку також повідомив, що за підсумками поточного року чистий прибуток банку може скласти близько 300 млн. грн., що планується капіталізувати.

За його словами, до кінця грудня кредитний портфель юридичних осіб "Ощадбанку" складає 16 млрд. грн., фізичних осіб - 7 млрд. грн., портфель державних цінних паперів - близько 2 млрд. грн.

У ході засідання Кабміну прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відзначила важливість нарощування капіталів держбанків, що покликані стати ключовими фінансовими установами для підтримки реального сектора економіки.

"Я думаю, що саме підтримка державних банків, посилення їхнього капіталу, рекапіталізація дасть можливість підтримувати реальний сектор економіки, а не роздача фінансових ресурсів якимсь невідомим авантюристичним банкам для спекулятивних операцій", - сказала Тимошенко.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: