ПФТС: українські індекси не визначилися

Понеділок, 22 грудня 2008, 19:10

За результатами торгів у понеділок, 22 грудня, індекс ПФТС виріс на 0,46%, піднявшись до рівня в 308,08 пункту. В той же час, розширений індекс UAI-50 зафіксував зниження на 0,63%, досягнувши 25,72 пункту.

За всіма цінними паперами, розміщено 148 операцій. Об'єм торгів склав 79,353 млн грн., з них 79,054 - по ринку акцій, такий показник є дуже високим і може свідчити про зростаючий інтерес до центральної біржі, пише видання FundMarket .

Якщо розглядати рух індексу ПФТС з точки зору технічного аналізу, то слід зауважити, що котирування повільно, але упевнено, підбираються до локального максимуму. Це може говорити про довгоочікувану зміну тренду, проте поспішати з висновками, ще рано. Поки ми бачимо невизначеність.

За словами експерта аналітичного департаменту ІК "Фінаста" Олени Злобіної, темою для спекуляцій продовжує служити ситуація на національному валютному ринку, а також вірогідна відставка голови НБУ Володимира Стельмаха.

"Враховуючи дії НБУ і уряду, направлені на стабілізацію курсу гривні, цілком імовірно, що цей тиждень фондовий ринок України проведе на оптимістичній ноті", - передбачає експерт.

Серед "блакитних фішок" за ціною останньої операції подорожчали: ВАТ "Укрнафта" (+ 2,23%), ВАТ Західенерго (+ 1,25%). У ціні втратили: ВАТ Донбасенерго  (- 5,33%), ВАТ Центренерго (- 1,90%), ВАТ "Мотор Січ" (- 0,71%), ВАТ "Меткомбінат "Азовсталь" (- 0,57%).

У "другому" і "третьому ешелонах" зафіксований різноспрямований рух з переважаючим негативом: ВАТ "Родовід Банк" (-14.29%), ВАТ "Луцький автомобільний завод" (ЛУАЗ) (- 7,14%), ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" (-5.36%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 5,04%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (+ 6,21%), ВАТ "Ясиновський коксохімічний завод" (+ 3,90%), ВАТ "Дніпроспецсталь" (+2,17%).

ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" сьогодні закрився з результатом (+ 2.08%). Можливо ЄБРР зіграв тут свою роль.

Нагадаємо, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть субординированный кредит «Райффайзен Банку Аваль» на 75 млн дол. Кредит надається на 10 років.

Лідер падіння - ВАТ "Криворізький завод гірського машинобудування" (-74,07%).

Лідер зростання - ВАТ "Львівобленерго" (+ 350,00%).

Серед негативних новин слід зазначити вихід ІК "Юпрас Капітал" з бізнесу управління активами. Компанія є членом фондової біржі ПФТС, акціонером фондової біржі "Іннекс" і засновником фондової біржі "Перспектива". Основним акціонером компанії "Юпрас Капітал" є ТОВ "Перше Джерело", контрольоване Ігорем Прасоловим.

Нагадаємо, що за підсумками тижня індекс ПФТС показав зростання  на 11,8%, проте це більше технічний показник.

"У числі об'єктивних чинників, що вплинули на оптимізм інвесторів минулого тижня, - зниження базової ставки ФРС США до рекордно низького рівня (0,25% річних) ", - упевнений начальник торгівельного відділу ЗАТ "Фондова компанія "Автоальянс-інвест" Анатолій Шевчук.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!