Інвестбанки урізують бонуси сировинних трейдерів

Вівторок, 2 грудня 2008, 12:13
 

Інвестиційні банки можуть скоротити розміри бонусів своїх сировинних трейдерів на 75% і навіть більше на тлі падіння цін на нафту.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Найбільш високооплачувані трейдеры в області торгівлі металами й енергоресурсами цього року зароблять від 1 млн. дол. до 1,5 млн. дол. у порівнянні з 5-8 млн. дол., отриманими в 2007 році, прогнозує лондонське кадрове агентство Kennedy Associates.

Бонуси в банках Goldman Sachs і Morgan Stanley, які є найбільшими нафтовими трейдерами на Уолл-стріт, будуть урізані на 60%, повідомила рекрутингова фірма Armstrong International.

Реклама:

Банки і хеджеві фонди збільшували обсяги вкладень у сировину протягом 7 років, поки сировинні ціни бурхливо зростали. Однак після того як індекс Reuters/Jeffries CRB, що відслідковує вартість 19 сировинних матеріалів, продемонстрував найбільш низьке падіння з початку року, фінансові компанії почали виводити кошти із сировинних ринків.

Найбільший банк Швейцарії UBS AG оголосив у жовтні про припинення торгівлі енергоресурсами і металами (крім дорогоцінних).

Кількість співробітників, що займаються енергоресурсами й іншою сировиною в найбільших банках, брокерських і трейдерських фірмах, оцінюється в 5 тис. людей, згідно з даними Kennedy Associates.

До липня 2008 року, поки ринки активно зростали, це були, можливо, одні із самих бажаних посад в фінсекторі, відзначається в дослідженні кадрового агентства. Але тепер криза дійшла і до них.

Банки в усьому світі скоротили кількість робочих місць з червня 2007 року на 190 тис., до кінця 2009 року кількість може вирости до 300 тис., і сировинні трейдеры зараз можуть виявитися в перших рядах співробітників, що звільняються, стверджує Armstrong International.

Представники Goldman Sachs і Morgan Stanley відмовилися обговорювати зарплати і бонуси, а також кадрову політику банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!