Антимонопольний комітет знову взявся за транспортні тарифи

Вівторок, 16 грудня 2008, 11:48 -
 

У вівторок відбудеться спеціальне засідання Антимонопольного комітету України, присвячене розгляду справи про підвищення київською владою вартості проїзду в міському електротранспорті.

Мова йде про встановлені  КП "Київський метрополітен" і КП "Київпастранс" тарифи на метро і, відповідно, тролейбус і трамвай, пише агентство "Лігабізнесінформ" з посиланням на прес-службу АМКУ.

Рішення про спеціальне засідання було прийнято після подання Міністра економіки стосовно необґрунтованості нових тарифів.

Наслідком розгляду цього подання стало порушення Комітетом 11 грудня відповідної справи стосовно Київської міськдержадміністрації і підприємств-перевізників.

Реклама:

Захід відбудеться за участю керівників КМДА, КП "Київпастранс", КП "Київський метрополітен", а також представників Мінекономіки, Держінспекції, Комісії Київради з питань транспорту і зв'язку.

Зокрема, з боку київської міської влади передбачається участь першого заступника мера Дениса Басса.

Як відомо, раніше АМКУ прийняв рішення порушити справу проти КМДА, "Київського метрополітену" і "Київпастрансу" щодо необґрунтованості тарифів на проїзд у міському електротранспорті.

За словами виконуючого обов'язки голови АМКУ Олександра Мельниченка, розгляд справи відбудеться у встановлений законодавством термін: через 10 днів з моменту внесення подання про притягнення цих суб'єктів до відповідальності за нормами конкурентного законодавства.

Проїзд у громадському транспорті Києва подорожчав з початку листопада. Так, з 4 листопада одна поїздка в метро коштує 2 гривні, у наземному транспорті - 1,5 гривні, якщо купити талон заздалегідь у кіоску, і 2 гривні, якщо купувати у салоні транспорту.

Коментарі - 1

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: