Криза зірвала види Григоришина на обленерго

Вівторок, 16 грудня 2008, 17:34

Костянтин Григоришин й Ігор Коломойський не можуть сторгуватися з Григорієм Суркісом щодо ціни його пакету в шести спільних обленерго.

У зв'язку з кризою ринкова ціна пакету Григорія Суркіса знизилася, але він не захотів знижувати ціну, говорить в інтерв'ю виданню "Українська Правда" Григоришин.

"Ми з Коломойським зустрілися і разом вирішили, що ціна, на яку згодний сьогодні Суркіс, не відповідає ринку і нинішній ситуації. Тому треба пропонувати нову ціну", - говорить Григоришин.

За словами Григоришина, ця оборутка пов'язана з тим, що жоден з сьогоднішніх акціонерів-груп не має мажоритарного впливу на підприємства.

Реклама:

"Жодна з груп, які сьогодні мають відношення до шести спільних обленерго, - ні моя, ні Суркіса, ні Коломойського, ні держава - не задоволена сьогоднішнім статусом. Ні у кого немає контролю, всі конфліктують між собою. Хтось має викупити акції всіх останніх, щоб акумулювати 60% плюс 1", - додає Григоришин.
За словами Григоришина з Суркісом пішов торгуватися Ігор коломойський.

"Але поки він і Суркиси торгувалися, трапилася криза. Та ціна, за якою вони згодні були нам продати, стала неадекватно завищеною", - говорить бізнесмен.

НАК "Енергетична компанія України" управляє 25%+1 акція "Полтаваобленерго", "Чернігівобленерго", "Сумиобленерго", "Львівобленерго", "Прикарпаттяобленерго", 20% акцій належить російському підприємцеві Костянтину Григоришину, 20% - власнику концерну "Приват" Ігорю Коломойському, 33-34% - акціонеру футбольного клубу "Динамо" (Київ) Григорію Суркісу і 1-2% - мінорітаріям.

Сукупна частка вказаних обленерго в спільному об'ємі продаж електроенергії в Україні складає 8,75% і досягає 350 млн. дол. Загальний об'єм продаж електроенергії в Україні складає 4 млрд доларів на рік. Вся енергія, що виробляється в країні, продається через 27 регіональних енергетичних  компаній - обленерго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: