На ПФТС грудневі заморозки

Четвер, 11 грудня 2008, 18:43

За результатами торгів у четвер, 10 грудня, індекс ПФТС знизився на 0,22%, досягнувши рівня в 275,10 пункту. Широкий UAI-50 опустився на 0.88%, зупинившись на рівні в 23,17 пункту.

За всіма коштовними паперами, розміщено 62 операції. Об'єм торгів склав 638 млн грн., з них 3,8 млн грн. дісталися ринку акцій, пише видання FundMarket.

Не зважаючи на значний ажіотаж на початку торгів, український фондовий майданчик протягом дня не показав жодного сигналу  пожвавлення ринку на позитивних новинах як з-за кордону, так і з України.

Трейдер Phoenix Capital Олена Дегрік відзначає, що "за відсутності визначеності, ринок продовжує залишатися високоволатильним і спекулятивним.

"З технічної точки зору, говорити про початок висхідного тренду можна буде лише після того, як індекс ПФТС перетне рівень 325 пунктів", - говорить експерт.

Об'єм торгів, не враховуючи операцію за Харцизським трубним заводом (-45.89%), залишається на рівні показників ринку багатолітньої давності на рівні 2 млн грн. за торгівельну сесію. За згаданим заводом в черговий раз минула операція всередині групи Метінвест.

Видно, нідерландська компанія Metinvest B.V. продовжує концентрувати в своїх активах акції цього трубного заводу. За останніми даними компанія володіє вже 84,7% пакетом акцій. За розрахунками, частка акцій в портфелі нідерландської Metinvest B.V. може ще збільшитися на 7.08% з врахуванням сьогоднішньої операції.

Падіння не минули акції таких компаній: ВАТ "Азовзагалмаш"  (-16.67%), Західенерго (-2.03%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (-3.22%), ВАТ "Дніпропетровський меткомбінат ім. Петровського"  (-7.04%), не зважаючи навіть на те, що Євраз Груп погодилися внести кошти до зарплатового фонду заводу.

Підтримати ринок змогли акції АК "Банку соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+1.36%), якому ЄБРР виділив черговий кредит у розмірі 25 млн доларів, ВАТ "Турбоатома" (+19.44%) з інформацією про перенесення приватизації до наступного року, а також ВАТ "Єнакіївський металургійний завод"  (+2.44%).

Нагадаємо, що світові ринки виросли за вчорашню сесію і сьогоднішню на новині про порятунок урядом США найбільших автовиробників. Сума, яка буде витрачена на допомогу автопрому дорівнює 14 млрд доларів.

Російські торгівельні майданчики закрилися сьогодні в плюсі, втім як і європейські. А американські торгівельні майданчики стартували невеликим відкотом вниз з подальшим зростанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!