Стельмах допускає зміцнення курсу гривні

Четвер, 11 грудня 2008, 17:50
Голова Національного банку Володимир Стельмах допускає зміцнення курсу гривні.

Про це повідомляєагентство "Українські Новини"

"Повинен затриматися (курс на рівні 7,50 UAH/USD), а потім піти донизу (до рівня менше ніж 7,50 UAH/USD). Такі є можливості", - сказав він.

Серед факторів, що затримують курсову стабілізацію на міжбанківському валютному ринку, Стельмах назвав помірність експортерів від продажу валютного виторгу.

"Ті, хто має валютний виторг, притримують її виведення на ринок і продаж. Адже забрали правило обов'язкового продажу (валютного виторгу експортерами).

Реклама:

Тепер вони притримують продаж валюти. Близько 9 млрд. доларів. Якби вони були на ринку, там не було б ніяких проблем", - сказав він.

Раніше Нацбанк заявляв про можливу ініціативу щодо відновлення вимоги про обов'язковий продаж валютного виторгу експортерами.

Як повідомлялося раніше, при розгляді 31 жовтня законопроекту про першочергові антикризові заходи Верховна Рада відмовилась надати Національному банку право введення вимоги із продажу частини валютного виторгу експортерами й не включила до остаточної редакції антикризового закону норму про таке право НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!