США виділять14 мільярдів на порятунок GMC, Ford і Chrysler

Четвер, 11 грудня 2008, 09:28
 

Палата представників Конгресу США схвалила законопроект, що передбачає виділення до 14 млрд. дол. трьом найбільшим американським автовиробникам - General Motors Corp., Ford Motor Co. і Chrysler LLC.

Як передає агентство "Уніан", законопроект запропонувала 8 грудня Демократична партія США. Палата представників американського Конгресу 10 грудня більшістю голосів схвалила цей законопроект.

Законопроект набере чинності, якщо його схвалить Сенат.

Ці заходи з порятунку національної автомобільної промисловості критично зустріли представники Республіканської партії в Сенаті. Під час голосування вони можуть спробувати заблокувати законопроект.

Реклама:

Республіканці намагаються змусити автовиробників оголосити процедуру банкрутства або піти на суттєві поступки, як представників автопрому США, і кредиторів, як умову отримання будь-якої федеральної допомоги.

Президент США Джордж БУШ раніше заявляв, що потрібно ретельно перевірити всі аспекти функціонування автомобільних компаній, оскільки не "треба вкладати гарні гроші в погане місце".

На минулому тижні General Motors разом з Ford і Chrysler представили в Конгрес США плани з реструктуризації своїх компаній, попросивши надати їм для подолання економічної кризи 34 млрд. доларів з державного бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: