"Укравтодор" назбирав грошей в уряді й ЄБРР

Середа, 10 грудня 2008, 13:39
 

Кабмін додатково виділив 198,3 млн. гривень на фінансування будівництва й реконструкції автодоріг в 2008.

Про це журналістам повідомив голова Державної служби автомобільних доріг "Укравтодор" Вадим Гуржос, передає агентство "Українські новини". 

Кабінет Міністрів вніс зміни до переліку об'єктів будівництва, реконструкції й капітального ремонту автодоріг загального користування державного значення в 2008 році, збільшивши їх фінансування на 198,268 млн. гривень.

З його слів, збільшення фінансування на зазначену суму стало можливим у зв'язку із придбанням валюти "Укравтодором" на міжбанківському валютному ринку за низьким курсом до початку економічної кризи в Україні.

Реклама:

З 198,268 млн. гривень 100 млн. будуть спрямовані на забезпечення утримання доріг загального користування в зимовий час.

 Уряд також схвалив залучення кредиту від Міжнародного банку реконструкції і розвитку в обсязі 400 млн. дол. на реконструкцію українських доріг.

Гуржос відзначив, що відповідно до рішення 300 млн. дол. "Укравтодор" направить на капітальний ремонт згаданої дороги на ділянці від Борисполя до міста Лубни, а ще 100 млн. дол. на поліпшення транспортного експлуатаційного стану автомобільних доріг державного значення на аварійно-небезпечних ділянках і місцях концентрації ДТП.

За словами Гуржоса, кредит залучено на вигідних для України фінансових умовах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!