Перемога Обами зміцнила долар

Середа, 5 листопада 2008, 09:22
 

Долар США подорожчав відносно євро на очікуваннях, що перемога Барака Обами в ході президентських виборів у США і домінування Демократичної партії в Конгресі будуть сприяти якнайшвидшому подоланню рецесії,

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Євро на 7:28 у середу коштував 1,2836 дол. проти 1,2981 дол. на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку. Курс євро відносно японської валюти опустився до цього часу до 127,68 ієни проти 129,47 ієни у вівторок.

Вартість долара відносно ієни знизилася до 7:28 у середу до 99,47 ієни в порівнянні з 99,70 ієни ввечері в Нью-Йорку у вівторок.

Реклама:

За попередніми даними, Обама заручався підтримкою виборців у 26 штатах і отримує голоси 333 вибірників при необхідних 270. Демократи змогли відвоювати 4 місця в Сенаті в республіканців.

"Ця перемога із значною перевагою означає стабільний уряд, отже, Обамі буде простіше проводити свою політику, - думає заступник голови маркетингового підрозділу Sumitomo Trust & Banking Co. Акіфумі Утіда. - Імовірно, трейдери продовжать скуповувати долари".

Курс євро знизився також відносно ієни після того, як член ради Європейського центрального банку Юрген Штарк висловив підтримку подальшому зниженню базових процентних ставок в єврозоні.

"Ми готові використовувати всі наявні в нашому розпорядженні інструменти, основним з яких є процентна ставка", - сказав він, додавши, що інфляційні тенденції "кардинально змінилися".

Заява Штарка підігріла очікування зменшення процентної ставки ЄЦБ на засіданні в четвер. Зараз ставка складає 3,75%. Опитані Bloomberg економісти прогнозують, що вона опуститься до 3,25%.

"Ми очікуємо зниження вартості євро, - заявив головний аналітик міжнародних валютних ринків Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. Осаму Такасіма. - Економічний імпульс єврозони різко зменшився. Я очікую, що ЄЦБ продовжить зниження вартості грошей протягом усього першого півріччя наступного року".

Євро може подешевшати до 1,18 дол. у третьому кварталі 2009 року, відзначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: