На українському ринку акцій "ведмеді" втрачають позиції

Вівторок, 4 листопада 2008, 14:48
 

У вівторок, 4 листопада, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксовано висхідний рух котирувань. 

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (Український Зважений Індекс), показує зростання на 8,98%, піднявшись до рівня в 25,80 пункту, повідомляє FundMarket. 

"Надії гравців на зниження стають все більш примарними, оскільки достатність золотовалютних резервів у Нацбанку, очікуваний стабілізаційний кредит МВФ і запуск довгоочікуваної приватизації схоже вже не викликають сумнівів у ринкових гравців", - відзначає фінансовий аналітик компанії "Альфа капітал Україна" Деніс Шаврук.

За його словами, скуповують акції, ще з четверга минулого тижня. Аналогічна ситуація спостерігається на валютному і борговому ринку, що підтверджує втрати позицій "ведмедями" на усіх фронтах.

Реклама:

Збільшення попиту зафіксоване за наступними емітентами: ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (+ 38,66%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 29,73%), ВАТ "Мотор Січ" (+ 25,00%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 21,11%), ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" (+ 13,33%).

Нагадаємо, що іранська компанія HESA планує купити в українських авіабудівників 50 літаків Ан-148. А 31 жовтня було підписано відповідний меморандум з керівниками українських авіабудівних компаній, з  ВАТ "Мотор Січ" також.

Лідер зростання - ВАТ "Крименерго" (+ 175,00%).

Ціна падає на наступні акції: ВАТ "Закарпттяобленерго" (- 17,95%), ВАТ "Луцький автомобільний завод" (ЛуАЗ) (- 2,52%).

Лідер падіння - ВАТ "Днепрошіна" (- 58,00%).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг"  - 9,7 млн. грн.

Незважаючи на нинішній позитив, аналітик інвестиційної компанії Foyil Securities Олексій Орлов вважає, що на сьогоднішній день український фондовий ринок не є надійним механізмом визначення вартості активів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!