Український ринок акцій відіграє прийняття антикризового закону

Понеділок, 3 листопада 2008, 14:50
 

Український ринок акцій протягом торгів у понеділок демонструє стрімке зростання через новини про прийняття Верховною Радою пакету антикризових заходів.

У понеділок, 3 листопада, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксовано висхідний рух котирувань, повідомляє FundMarket. 

На думку начальника торговельного відділу "Автоальянс-інвест" Анатолія Шевчука, стабілізація в середньостроковій перспективі може сприяти поверненню іноземних інвесторів на вітчизняний фондовий ринок.

Хоча за словами генерального директора КУА "Инеко-інвест" Олега Моркви, про зростання інвестиційної зацікавленості нерезидентів у придбанні українських біржових паперів, як це прогнозувалося ще на початку осені, можна забути в кращому випадку до кінця поточного року.

Реклама:

Поки ми спостерігаємо зростання цін на акції наступних емітентів: ВАТ "Укрнафта" (+ 20,62%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (+ 8,21%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 7,14%), ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" (+ 7,14%), ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" (+ 5.25%).

Лідер зростання - ВАТ "Дніпробленерго" (+ 47,06%).

Попит падає на наступні акції: ВАТ "Запорізький завод феросплавів" (- 4,55%), ВАТ "Фармак" (- 2,50%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 1,33%).

Лідер падіння - ВАТ "Запорожтрансформатор" (- 70,61%).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Південний гірничо-збагачувальний комбінат" - 594 тис. грн.

Нагадаємо, що за минулий місяць ринкова капіталізація ліквідних українських паперів понизилася ще на 5-70%. У цілому за жовтень індикатор українського організованого  фондового  ринку - індекс ПФТС, звалився на  117,16 індексних пункту (- 31,71%).

Американські фондові індекси закрилися зростанням у п'ятницю, незважаючи на досить песимістичні макроекономічні показники. Увага інвесторів переключилося на розрядку ситуації на кредитних ринках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!