Інвестори не довіряють акціям компаній в металургії

Четвер, 27 листопада 2008, 19:15
 

На ринку металопродукції в короткостроковій перспективі буде спостерігатися волатильність цін, очікується зниження виробництва трубними компаніями, а папери гірничодобувних компаній переоцінені.

Про це говориться в огляді інвестиційної компанії "Юпрас Капітал" з посиланням на в. о. начальника відділу інвестиційного консалтингу Олександра Макарова, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Згідно з прогнозом експерта, на ринку металопрокату в короткостроковій перспективі буде переважати волатильність цін з незначною тенденцією до зростання.

На його думку, українські металургійні підприємства вже пройшли найбільший спад виробництва, тому в найближчі місяці можна  чекати стабілізацію виробництва на поточних рівнях і навіть незначне зростання.

Реклама:

"Виробники у світі почали масово скорочувати обсяги виробництва на кілька місяців пізніше української металургії. Попит на акції меткомпаній у світі в найближчий місяць буде слабким. Тому попит з боку нерезидентів на акції українського ГМК буде мінімальним", - прогнозує Макаров.

При цьому експерт очікує збереження негативного новинного фону навколо металургійної галузі.

Відповідно до оцінки "Юпрас Капітал", найбільший потенціал для зростання в найближчій перспективі мають "Єнакіївський метзавод", "Алчевський меткомбінат" і "Азовсталь".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: