Вітчизняний автопром може зупинити виробництво

Четвер, 27 листопада 2008, 13:20 -
 

Вже через два тижні абсолютно усі вітчизняні виробники автобусів, легкових та вантажних автомобілів змушені будуть зупинити виробництво.

Таке припущення зробив віце-президент Всеукраїнської асоціації автовиробників "Укравтопром" Юхім Хазан в ефірі "Радіо Ера ФМ" у середу 26 листопада 2008 року.

"Ми вже сьогодні маємо часткову зупинку галузі, а вже з середини грудня, якщо ситуація не зміниться, вітчизняні автовиробництва будуть зупинені повністю, а слідом за ними стоятимуть і виробництва обслуговуючі автомобільну промисловість (сталевари, виробники автокомпонентів та ін.)", - наголосив Хазан.

За його словами, якщо держава не введе тимчасове обмеження імпорту готових авто шляхом запровадження двадцяти п'яти відсоткової митної ставки, що абсолютно не суперечить вимогам СОТ, то сотні тисяч українців залишаться без роботи.

Реклама:

Із представником асоціації "Укравтопром" погоджується і президент однієї з найбільших автомобільних корпорацій України Олег Свинарчук.

За словами керівника корпорації "Богдан", його компанія вже була змушена перевести всі свої заводи на однозмінний режим роботи. "Сьогодні ми вже стоїмо на межі масових скорочень працівників", - наголосив пан Свинарчук.

Втім введення митної ставки на рівні 25%, яка діяла в Україні до травня поточного року, не єдина пропозиція автопромівців із захисту українського ринку в умовах сьогоднішньої фінансово-економічної кризи.

Нагадаємо, під час зустрічі автовиробників із президентом України були внесені пропозиції щодо захисту вітчизняного автомобілебудування, а саме: тимчасове підвищення митної ставки на імпорт готових авто, рефінансування короткострокових кредитних зобов'язань підприємств галузі, відновлення споживчого кредитування та ін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: