Регулятор Болгарії дозволив Ахметову придбати United Coal

Четвер, 27 листопада 2008, 11:21
 

Комісія з захисту конкуренції (КЗК) Болгарії дозволила групі "Метінвест" придбати вугільну компанію United Coal (США).

Як говориться в повідомленні відомства в четвер, на думку КЗК угода не вплине на ефективну конкуренцію на ринку Болгарії, куди "Метінвест" поставляє свою металургійну продукцію.

У прес-службі української компанії не коментують можливу угоду, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Раніше повідомлялося, що група "Метінвест" купує вугільну компанію United Coal (США) за 2,5 млрд. дол. Угода була укладена за кілька тижнів до погіршення ситуації на світових фінансових ринках.

Реклама:

Раніше було відоме, що "Метінвест" вивчав можливість придбання вуглевидобувних активів за кордоном для посилення інтеграції видобувних активів.

Компанія United Coal вважається головним виробником високоякісного коксівного вугілля в США. Сукупні виробничі потужності її чотирьох дочірніх підрозділів складають 7 млн. тонн.

Підприємства групи "Метінвест" виробляють 10,5 млн. тонн сталі на рік, більше 40 млн. тонн залізорудної сировини на рік. Група поставляє продукцію українським і європейським підприємствам, а також метпідприємствам в Азії.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест". Власниками ТОВ "Метінвест Холдинг" є голландська компанія Metinvest B.V. (51,15%) і ЗАТ "СКМ" (48,85%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: