Обама готує ще один "план порятунку" на 500 мільярдів доларів

Понеділок, 24 листопада 2008, 10:09
 

Команда обраного президента США Барака Обами конструює нову програму заходів для підтримки економіки, що включає більше 500 млрд. дол. у виді бюджетних витрат і скорочення податкових виплат.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

Пакет заходів буде значно більш агресивним, ніж заходи, що  пропонувалися в ході президентської виборчої кампанії, пише газета з посиланням на свої джерела.

При цьому команда Обами співробітничає з адміністрацією, що іде, щоб уникнути вакууму влади в ході перехідного періоду, що протриває до січня.

Реклама:

Тим часом голова Мінфіну Генрі Полсон готовий зайняти більш активну позицію в останні тижні свого перебування у відомстві.

Зокрема, він хотів би полегшити можливості запозичень для домовласників і знизити гостроту проблем, пов'язаних з конфіскацією закладеного житла.

У понеділок на прес-конференції Обама, як очікується, презентує свою економічну команду.

У ході передвиборчої кампанії Обама обіцяв зробити прийняття другого пакету із стимулювання економіки своїм пріоритетом. Він говорив про бажання збільшити допомоги з безробіття, допомогти родинам зберегти свої будинки, надати підтримку малому бізнесу, штатам і муніципалітетам, а також надати допомогу американському "середньому класу".

Обговорювалася можливість дострокової видачі коштів з пенсійних рахунків, податкових пільг компаніям, що наймають нових співробітників, введення податкових пільг для незаможних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: