Американські страховики підбираються до коштів "плану порятунку"

Вівторок, 18 листопада 2008, 12:18
 

Американські компанії, що працюють у сфері страхування життя, намагаються маневрувати, купуючи маленькі банки, щоб підібратися до пакету урядової допомоги.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Так, за останні дні про покупку невеликих банків у різних штатах США оголосили Lincoln National Corp., Genworth Financial Inc. і Hartford Financial Services.

Метою страховиків є перетворення в банківські холдинги, що дозволить їм отримати доступ до коштів, що виділяються банкам у рамках урядової програми Troubled Asset Relief Program (TARP), обсяг якої складає 700 млрд. дол.

Реклама:

Зацікавленість страховиків в одержанні доступу до пакету допомоги ще більше збільшує і без того дуже високу конкуренцію за обмежені кошти TARP.

Мінфін США в жовтні отримав перші 350 млрд. дол. у рамках TARP. З них 250 млрд. дол. були витрачені на покупку часток у банках, 40 млрд. дол. - на акції AIG.

Від першого траншу ще залишаються невикористаними 60 млрд. дол. На уливання в капітал 30 фінансових інститутів Мінфін витратив вже 158,6 млрд. дол., включаючи 125 млрд. дол., надані дев'ятьом найбільшим банкам країни.

Страховий бізнес у США регулюється законами штатів, однак кошти фонду надаються тільки компаніям, регульованим федеральним законодавством.

Одним зі шляхів переходу під федеральний контроль є придбання ощадного банку, що зможе брати участь у розподілі коштів TARP, при цьому страхові підрозділи залишаються під контролем штату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: