Фондовий ринок втратив інтерес

Понеділок, 17 листопада 2008, 17:43



За результатами торгів у понеділок, 17 листопада, індекс ПФТС опустився на 1,3%, сягнувши рівня в 271,16 пункту

Про це повідомляє видання FundMarket.

За всіма коштовними паперами, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, поміщено 30 операцій. Об'єм торгів склав 68 млн грн., з них 2,4 млн грн. дісталося ринку акцій.

Дані місячної давності за торгами на ПФТС називали нічим іншим як відсутністю активності і порівнювався цей стан з комою ринку.

Навіть позитивна новина про виділення Всесвітнім банком значних коштів на підтримку реформ в Україні не знайшла свого відображення на ринку. На думку фінансового аналітика ІК«Арт-Капітал» Дарини Терещук, дана допомога допоможе пом'якшити наслідки світової кризи і закладе фундамент для швидкого відновлення економічного зростання.

Найбільшому тиску піддалися акції наступних емітентів: Концерн "Стірол" (-16.67%), АБ "Укргазбанк"  (-37.22%), ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз"  (-5.00%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (-3.80%).

Але навіть серед загального падіння можна знайти акції, які сьогодні виросли: ВАТ "Мегабанк" (+97.50%), ВАТ "Ясиновський коксохімічний завод" (+2.04%).

Сьогодні якщо і можна виділити лідера торгів, то їм став ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" (+166.67%), акціями якого за 2 операції наторгували 1,16 млн грн.

В світі продовжують блукати серед багатьох учасників ринку серйозні побоювання про нешвидке одужання світової економіки. Тим паче, що минулий саміт Великої двадцятки для порятунку ситуації , на жаль, не зміг нічого запропонувати. Ніяких глобальних і важливих рішень досягнуто не було.

На цій хвилі песимізму і подальшого падіння цін на енергоресурси, акції російських компаній сьогодні протягом дня падали такими темпами, що майданчик ММВБ закривали на деякий час, а під кінець торгівельного дня РТС і зовсім закрили.

Інтерес гравців падає вже тривалий час на всіх світових майданчиках і зупинити дану тенденцію поки ніхто не в силах. А значить не в силах ніхто зупинити і падіння на ринках акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: