Споживчі настрої українців погіршилися до 2000 року

Понеділок, 17 листопада 2008, 11:55

Економічна криза болісно вдарила по споживчих настроях українців, знизивши їх до рівня 2000 року.

Про це повідомляється в прес-релізі Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД), пише агентство "Інтерфакс Україна".

"Економічна криза болісно вдарила по споживчих настроях українців. У жовтні 2008 року це засвідчило падіння індексу споживчих настроїв (ІСН) на 26,6 пункту до значення 69,3. Настільки низьким значення ІСН було лише на самому початку спостережень - восени 2000 року, тобто більш ніж вісім років назад", - вказується в прес-релізі.

Відповідно до прес-релізу, уперше за всю історію спостережень опитування зафіксоване настільки значне погіршення споживчих настроїв.

Реклама:

   "Незважаючи на те, що українці ніколи не відрізнялися особливо оптимістичними оцінками власного добробуту, так низько вони його ще не оцінювали, починаючи з вересня 2000 року", - підкреслюється в прес-релізі.

За оцінкою центру, переважна більшість українців не готові витрачати гроші на великі покупки, але поки ще можна говорити про відносну високу купівельну спроможність частини населення України.

Дослідження споживчих настроїв є спільним проектом компанії GfK Ukraine і МЦПД. Індекс споживчих настроїв визначається на підставі вибіркового дослідження домашніх господарств країни.

GfK Ukraine - українська дослідницька компанія, що входить до міжнародної дослідницької мережі GfK Group.

Міжнародний центр перспективних досліджень - незалежна неприбуткова дослідницька організація, головною метою якої є інтелектуальне забезпечення процесу прийняття політичних рішень в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: