"Нафтогазу" дали відстрочку

Понеділок, 17 листопада 2008, 11:48
 

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" отримала право відстрочити публікацію своєї консолідованої аудийованої звітності за міжнародними стандартами за 2007 рік з кінця липня до кінця грудня 2008 року.

Відповідне рішення прийняли власники єврооблігацій компанії на зборах у Лондоні в п'ятницю, говориться в повідомленні Standard Bank London Holdings Plc на Люксембурзькій фондовій біржі, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Нафтогаз України" ще 29 вересня в листі власникам облігацій пояснив затримку публікації звітності ліквідацією спільного підприємства "УкрГаз-Енерго", у якому НАК належить 50% акцій.

Це питання повинне було бути розглянуте на зборах власників облігацій 28 жовтня, однак воно не відбулося через відсутність кворуму. При цьому для проведення повторних зборів кворуму не було потрібно.

Реклама:

"Нафтогаз України" до поточного моменту знаходився в стані технічного дефолту за облігаціями на 500 млн. дол. з погашенням у 2009 році через порушення термінів опублікування звітності за 2007 рік, що, за оцінками міжнародних рейтингових агентств, може викликати крос-дефолт обсягом до 2,4 млрд. дол.

Крім того, міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service оцінює потребу компанії в додатковій ліквідності в 2 млрд. дол.

"Ми вважаємо, що "Нафтобаз" надасть звітність власникам до 31 грудня і, таким чином, уникне технічного дефолту за єврооблігаціями", - відзначають аналітики компанії "Astrum Інвестиційний Менеджмент".

Аналітики, також відмітили , що додає впевненості  пункт 16 Меморандуму про економічну і фінансову політику, підписаний урядом України і МВФ.

Цей пункт передбачає необхідність як можна більш швидкого надання НАК "Нафтогаз України" фінансової звітності для власників єврооблігацій.

"У цілому різними інвесторами "Нафтогазу" можуть бути пред'явлені до погашення борги сумою 2,5 млрд. дол. Але навіть у цьому випадку компанія буде мати можливість уникнути дефолту, оскільки в державному бюджеті України міститься стаття про надання компанії державних гарантій сумою до 12 млрд. грн.," - додали в "Astrum Інвестиційний Менеджмент".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!