ПФТС: навіть у падінні вже немає цікавості

Четвер, 13 листопада 2008, 19:04
 

За результатами торгів у четвер, 13 листопада, обидва українських індикатора фондового ринку продемонстрували зниження.

Індекс ПФТС упав на 1,91%, досягши рівня в 268,76 пункту, індекс UAI-50 - на 0,3%, знизившись до рівня в 24,56 пункту, повідомляє FundMarket.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 123 угоди. Обсяг торгів склав 82 млн. грн., з них 4,2 млн. грн. дісталося ринку акцій.

Серед галузей найбільше зниження зафіксовано на акції машинобудування, фінансового сектора і трубної промисловості.

Реклама:

На думку аналітиків компанії "ТАСК" ринок потрохи скочується далі до 250 пунктів. У той же час, Андрій Шевчишин відзначив, що від істотного падіння ринок рятує тільки лише пасивність гравців.

"Тільки гостра необхідність у коштах або наявність замовлення на продаж змушує продавати. Для спекулянтів широкі спреди, політична й економічна нестабільність не дозволяють відкривати позиції більше ніж на 3-5 днів, а у випадку гарної позитивної динаміки змушує фіксуватися, що повертає ринок на колишні позиції", - підсумував експерт.

Із "зростаючих" сьогодні можна виділити наступних емітентів: "Дніпроенерго" (+26.34%), ВАТ "Мостобуд" (+26.33%).

Лідерами падіння сьогодні стали: OАО КБ "Форум" (-33.33%), "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (-13.07%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (-6.81%), ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (-11.29 %), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (-7.98%).

Найбільш активні торги сьогодні пройшли по акціям  "Укрнафти" і металургійного комбінату "Азовсталь". Кількість угод склала 14 і 20 відповідно, що дорівнює третині всіх проведених за четвер угод.

Падіння попиту на всіх ринках, і товарних, і сировинних призводить до загального падіння усіх фінансових показників компаній. Багато корпорацій недоодержують кошти, закладені в їхніх прогнозах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!