Вугільники подали сигнал "SOS"

Четвер, 13 листопада 2008, 10:55
 

Вуглевидобувні підприємства просять уряд виділити їм 730 млн. гривень фінансової допомоги до 2009 року.

Про це журналістам повідомив генеральний директор державного підприємства "Артемвугілля" Анатолій Гончаров.

"Ми звернулися до Кабінету Міністрів з пропозицією внести зміни до держбюджету для допомоги вугільним шахтам у листопаді-грудні", - сказав Гончаров.

За його словами, під час зустрічі вугільників з міністром вугільної промисловості Віктором Полтавцем у середу була озвучена цифра в 730 млн. гривень, яку необхідно виділити до 2009 року для всієї вугільної галузі, повідомляє агентство "Українські новини". 

Реклама:

За даними Гончарова, на сьогодні на складах його підприємства зберігається 60 тис. тонн коксівного вугілля, яке не реалізоване через різке зниження попиту з боку металургів.

Однак після підписання меморандуму про співробітництво між Кабінетом Міністрів і метпідприємствами 10 листопада було досягнуто домовленостей з деякими підприємствами про поновлення закупівель у шахт коксівного вугілля.

За словами Гончарова, в особливо тяжкому становищі зараз знаходяться шахти в центральній частині Донбасу, зокрема, у Горлівці і Єнакієвому (Донецька область).

Як повідомлялося, Кабмін доручив Міністерству вугільної промисловості до 2009 року розробити законопроект про державну підтримку (субсидування) вугільної промисловості.

У жовтні видобуток вугілля збільшилася порівняно з вереснем на 3,17%, або на 0,197 млн. тонн до 6,417 млн. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: