ДКЦПФР може розширити вимоги до емітентів

Вівторок, 11 листопада 2008, 18:15
 

Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) України має намір розширити вимоги для емітентів цінних паперів щодо розкриття ними інформації.

Про це повідомила державна установа "Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України" (АРІФРУ), пише агентство "Інтерфакс Україна".

За його даними, ДКЦПФР на веб-сайті обнародувала проект рішення "Про внесення змін до Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів", яке затверджене рішенням ДКЦПФР від 19 грудня 2006 року.

Цей проект рішення встановлює вимоги щодо розкриття квартальної регулярної інформації емітентами цінних паперів, акції яких знаходяться в лістингу.

Реклама:

У повідомленні також відзначається, що ще одним нововведенням є закріплення за емітентами обов'язку розкриття інформації в загальнодоступній базі даних ДКЦПФР при здійсненні емісії акцій і облігацій шляхом відкритого розміщення, а також при емісії облігацій місцевої позики, іпотечних сертифікатів, іпотечних облігацій.

"Прийняття ДКЦПФР даного рішення, безумовно, це крок до підвищення прозорості українського фондового ринку. Агентство в найкоротші терміни надасть емітентам цінних паперів можливість розміщати додаткову інформацію", - цитується в повідомленні директор "АРІФРУ" Євгеній Петрик.

Аналітик КУА "Фойл ессет менеджмент Юкрейн" Олег Дріжак також позитивно оцінив обнародуваний проект рішення ДКЦПФР.

В інтерв'ю агентству він сказав, що реалізація вищевказаного проекту фактично буде означати поліпшення контролю над фінансовою звітністю підприємств і компаній і виконання ними зобов'язань.

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!