ЄБРР кредитує "Укрзалізницю" на 125 мільйонів доларів

Вівторок, 11 листопада 2008, 17:58
 

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділить Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") кредит сумою 125 млн. дол. для покупки вантажних вагонів нового покоління.

Таке рішення прийняла рада директорів банку на засіданні у вівторок і на даний час починається підготовка документів до підписання, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Загальна вартість проекту складає до 441 млн. дол., говориться в документі. Очікується, що Європейський інвестиційний банк надасть паралельне боргове фінансування.

У його рамках пропонується також виділення технічної допомоги на програму управління рухливим поїздом розміром EUR0,35 млн.

Реклама:

Спочатку розглядалася можливість виділення "Укрзализницею" кредиту на суму 385 млн. дол. в рамках програми загальною вартістю до 750 млн. дол., значна частина якої повинна була бути синдикована комерційними банками.

Однак через фінансову кризу і тимчасове згортання ринку синдикованого кредитування учасники проекту переглянули його структурування з можливістю розгляду питання збільшення фінансування згодом, уточнили в банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!