Уряд не хоче допомагати металургам

Середа, 8 жовтня 2008, 16:26

Український уряд не вживатиме заходів, що могли би бути розцінені як преференційні для металургів. Про це заявив заступник міністра промислової політики Сергій Грищенко.

Він оцінив ситуацію в українському ГМК як таку, що "має ознаки кризових явищ". Чиновник заявив, що необхідно задіювати механізми Всесвітньої торговельної організації.

"На зовнішньому ринку треба поборотися з надлишком металургійної продукції і фактором Китаю. Ми хочемо використати наші можливості як члена ВТО, наш досвід довгострокового співробітництва з комітетом із сталі Організації економічного співробітництва і розвитку. Обговорити перспективи і вжити заходів", - сказав він.

"Мова йде про поновлення експортного мита в Китаї. Оскільки його скасування після закінчення Олімпійських Ігор у Пекіні миттєво призвело до росту середньомісячних обсягів експорту дешевого китайського металу", - уточнив Грищенко.

Реклама:

Він також відзначив, що є рекомендації уряду з прискорення повернення нашим підприємствам експортного ПДВ, "що поповнить оборотні кошти".

"Буде вжито заходи, що полегшать імпорт в Україну енергозберігаючого устаткування для технічного переозброєння", - відзначив Грищенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: