Шлапак довіряє Кабміну та Нацбанку

Середа, 8 жовтня 2008, 16:11

Перший заступник глави Секретаріату Олександр Шлапак впевнений у здатності Кабінету Міністрів і Національного банку зберегти фінансово-економічну стабільність у країні, повідомляє агенство "Українські Новини".

"Уряд і Національний банк мають у своєму розпорядженні всі необхідні важелі, щоб зберегти контроль над ситуацією", - сказано в повідомленні.

Шлапак підкреслив, що ефективність таких дій буде залежати від узгодженості кроків двох інституцій.

Шлапак зазначив, що негативні процеси, які відбуваються у світовій економіці, впливають на Україну, у зв'язку з цим він закликав державних посадових осіб і політиків до стриманості в оцінці економічної ситуації.

Реклама:

З боку НБУ, як думає Шлапак, найбільш раціональними діями були б інтервенції на міжбанківському валютному ринку з метою підтримки стабільності курсу гривні й удосконалення захисту прав вкладників банків (у тому числі за рахунок збільшення фінансових можливостей Фонду гарантування внесків).

З боку уряду, як зазначив перший заступник глави Секретаріату, найбільш раціональними діями було б недопущення популістських дій, перегляд державного бюджету на 2009 рік з урахуванням ситуації в економіці.

Шлапак також порадив громадянам виважено оцінювати економічну ситуацію.

"Завжди ті, хто піддавався паніці, втрачали", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: