Азійські акції валяться ще швидше

Середа, 8 жовтня 2008, 14:01
Ринки акцій Азії в середу різко знизилися, а японський фондовий індекс Nikkei пережив найістотніше падіння з 1987 року через побоювання глобальної рецесії, що наростають під час відсутності погоджених дій з боку міжнародної фінансової влади.

Інвестори поспішали перекластися в активи, які усе ще вважаються стабільними в умовах бурхливих хвилювань на фінансових ринках, що призвело до росту цін на державні облігації.

Непевності додала заява голови Федеральної резервної системи США Бена Бернанке про те, що турбулентність на ринках може призвести до послаблення економічної активності у США 2009 року, навіть незважаючи на те, що глава ФРС натякнув на можливість зниження відсоткової ставки.

"Перспективи економіки, що погіршуються, і поглиблення фінансової кризи доводять страхи до межі", - говорить Міцусіге Акіно, фондовий менеджер Ichiyoshi Investment Management.

Японський фондовий індекс Nikkei average впав на 9,38%, що стало найрізкішим одноденним зниженням з жовтня 1987 року.

Реклама:

Акції Toyota Motor Corp знизилися на 11,59 відсотків після того, як джерело в компанії повідомило, що автоконцерн може скоротити річний прогноз операційного прибутку.

Індекс акцій азіатсько-тихоокеанського регіону без обліку Японії MSCI до 14:11 упав на 9,71 відсотка, показуючи найбільш значне зниження з жовтня 1997 року, за даними Рейтер.

Глобальний індекс акцій MSCI знижувався сьогодні до чотирирічного мінімуму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!