У жовтні металурги зроблять на 15% менше

Середа, 8 жовтня 2008, 13:20

Федерація металургів прогнозує скорочення обсягів виробництва металопродукції на 15% у жовтні, порівняно з вереснем.

Про це сказано у заяві федерації, повідомляють Українські Новини.

"У жовтні очікується погіршення ситуації. Зниження обсягів виробництва, порівняно з вереснем, очікується ще на 15%", - сказано у повідомленні.

Відповідно до повідомлення, у серпні металургійні підприємства України зменшили виробництво чавуну на 0,6 млн. тонн, порівняно з плановими обсягами, сталі - на 0,7 млн. тонн, прокату на 0,6 млн. тонн, або на 19% до середньомісячного фактичного обсягу за січень-липень 2008 року. У вересні обсяги виробництва чавуну скоротилися на 1,07 млн. тонн, сталі - на 1,25 млн. тонн, прокату - на 1,1 млн. тонн, або на 33% до середньомісячного фактичного обсягу за січень-липень 2008 року.

Реклама:

У повідомленні також сказано, що зупинено 50% доменних і мартенівських печей, скорочення замовлень на металопродукцію становить 50% у зв'язку відсутністю попиту на українську металопродукцію.

Як повідомлялося, Федерація металургів, галузеві об'єднання і керівники металургійних підприємств звернулися до Президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і Верховної Ради з проханням вжити заходів з виведення галузі з кризи.

У зверненні сказано, що зокрема необхідно призупинити введення з 1 жовтня Мінтрансом підвищених коефіцієнтів на вантажні перевезення, з жовтня до кінця року ввести мораторій на підвищення цін на паливно-енергетичні ресурси, також до кінця року ввести нульову ставку ПДВ на природний газ й електроенергію, проаналізувати систему формування цінової політики на залізорудну сировину українських виробників, з урахуванням методів формування цін на світовому ринку, внести зміни до закону "Про оподаткування прибутку підприємств" і до закону "Про охорону навколишнього середовища" у частині перерозподілу коштів від зборів за забруднення середовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: