Нацбанк розширив коридор падіння гривні

Вівторок, 7 жовтня 2008, 18:06

Національний банк України підвищив прогнозний показник курсу гривні до кінця року до 4,95 грн. за долар, плюс-мінус 8%.

Про це у вівторок заявив голова Наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко.

"На сьогоднішній день ми вважаємо, що є підстави для перегляду (прогнозного показника гривні) ... Сьогодні на засіданні Ради одноголосно був затверджений показник. Він складає до 4,95, плюс-мінус 8%", - відзначив Порошенко, повідомляє "Українська правда".

Глава правління Нацбанку відзначив, що в умовах невизначеності світового фінансового ринку наглядова рада НБУ має надати правлінню більш високі показники коливання курсу гривні.

Реклама:

"Ми впевнені, що правління має достатньо інструментів для того, щоб забезпечити офіційний курс національної грошової одиниці в рамках затверджених нами прогнозних показників", - сказав Порошенко.

Крім того, для рішення Ради були ухвалені рекомендації правління, яке пропонує, щоб ринковий курс був наближений до офіційного. І ми вважаємо, що ці показники в умовах поточної економічної ситуації вдасться утримати до кінця року", - відзначив він.

Він підкреслив, що на валютному ринку існує значне перевищення курсу гривні.

Порошенко повідомив, що в Нацбанку досить інструментів по зміцненню курсу гривні, зокрема, використання стиснення ліквідності, співпраця з урядом України в рамках антиінфляційного меморандуму.

Як відомо, раніше Нацбанк установив показники курсу гривні щодо долара на рівні 4,85, плюс мінус 4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: