Центробанки світу реанімують євро

Вівторок, 7 жовтня 2008, 10:17

 

Американський долар падає відносно євро й зростає відносно ієни у вівторок через очікування координованих дій центробанків світу.

Одним з перших ухвалив рішення щодо зниження  дисконтної ставки ЦБ Австралії, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Австралійські регулятори ухвалили рішення щодо зниження дисконтної ставки на один процентний пункт (з 7% до 6%) - удвічі більше, ніж очікували аналітики.

Реклама:

У вересні Резервний банк Австралії вже знижував базову ставку на 0,25 процентного пункту. У вівторок Банк Японії залишив базову процентну ставку без змін - на рівні 0,5%.

Керівництво Банку Англії проведе засідання, на якому буде розглядатися можлива зміна дисконтної ставки й кредитної політики Центробанку, 9 жовтня, а днем пізніше міністри фінансів і голови ЦБ країн "великої сімки" зберуться у Вашингтоні, щоб обговорити поглиблення фінансової кризи й проблеми міжбанківського кредитування.

У ході торгів у понеділок долар підвищився відносно євро до максимуму із серпня 2007 року - 1,3444 дол. Ієна в понеділок підвищилася відносно євро до рекордного рівня за 3 роки, відносно долара - за 6 місяців.

"Усі продають ієну, оскільки очікують, що регулятори зможуть вирішити проблеми, які ми спостерігаємо на кредитних ринках. Того, що ЦБ Австралії знизив дисконтну ставку на цілий відсоток, досить, щоб припустити можливість координування дій центральних банків в усьому світі", - заявив керівник відділу валютних операцій Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp. Акіо Сімідзу.

Євро о 9:23 за московським часом у понеділок коштував 1,3577 дол. проти 1,3499 дол. попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.

Курс долара відносно японської нацвалюти склав о 9:23 за московським часом у понеділок 102,68 ієни в порівнянні з 101,82 ієни увечері в п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: