Нацбанк не дасть продавати долар вище за 6,2 гривні

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 21:17

Нацбанк України (НБУ) вимагає від банків встановити курс продажу наявної валюти 1, 2, 3 листопада не вище 6,2 грн за долар.

Відповідна вимога направлена банкам в листі НБУ в п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

"Враховуючи рівень средневзвешенного курсу долара США за підсумками торгів на міжбанківському валютному ринку України за 31 жовтня 2008 року вважаємо за доцільне встановити курс продажу долара США населенню на наявному ринку 1, 2, 3 листопада на рівні не вище 6 грн. 20 копійок", - указується в листі.

Окрім того, НБУ вимагає від керівників банків забезпечення продажу безготівкової інвалюти, яка була куплена біля Нацбанку 31 жовтня 2008 року, по курсу, по якому вона була куплена біля НБУ, а саме 5,95 грн за долар.

Реклама:

Окрім того, НБУ вимагає від банків указувати в інформаційних системах міжбанку реалістичні курси.

"Звертаємо увагу керівників уповноважених банків на їх особисту відповідальність і контроль за розміщенням інформації в інформаційних системах про котирування курсів по операціях по купівлі-продажу інвалюти за гривні, яке повинне грунтуватися на реальних угодах", - вказується в іншому листі Нацбанку .

Згідно листу, на даний момент деякі ділери виставляють в інформсистемах інформацію про курс виходячи з власних міркувань, а не на підставі реальних заявок клієнтів і власних операцій банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: