Мінагрополітики "поліпшить" життя м'ясовиробникам

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 12:40
 

Міністерство аграрної політики України пропонує заборонити увезення м'яса і м'ясопродуктів за давальницькими схемами.

Це передбачено відповідним законопроектом, текст якого розміщено на офіційному сайті Мінагрополітики України.

У пояснювальній записці до документу відзначається, що за дев'ять місяців поточного року Україна імпортувала 366 тис. тонн м'яса і харчових субпродуктів, що в 2,3 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року.

За давальницькими схемами в країну, зокрема, було завезено 58,1 тис. тонн м'яса сумою 91 млн. дол.

Реклама:

За даними міністерства, компанії, що ввозять м'ясну сировину на давальницьких умовах, ухиляються від сплати податків шляхом декларування низького виходу готової продукції після переробки.

"При цьому державний бюджет втратив і продовжує втрачати сотні мільйонів гривень від несплаченого мита і заниження ціни на імпортовану продукцію, що в нинішніх складних умовах ще більше дестабілізує внутрішній ринок", - говориться в пояснювальній записці.

Автори законопроекту вважають, що закупівля імпортної сировини без сплати податків призводить до заниження цін на внутрішньому ринку, робить неефективним вітчизняне виробництво продукції тваринництва і створює умови для несумлінної конкуренції між вітчизняними виробниками й імпортерами.

Уряд України в квітні 2007 року заборонив давальницьке постачання м'яса до країни до 1 вересня 2007 року. З 21 листопада минулого року заборона була продовжена до 1 квітня 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: