Порошенко обіцяє долар не вищий за 6 гривень

Четвер, 30 жовтня 2008, 21:10

Голова ради Національного банку України Петро Порошенко Нацбанк заявляє про те, що до кінця поточного року курс гривні зміцниться і не буде вищим за 6 гривень за долар.

"Я можу вам сказати, що до кінця року курс буде не вище за 6 гривень за долар. На сьогодні у нас є всі підстави вважати, що Національному банку це завдання під силу. Він не буде стороннім спостерігачем цих процесів. Наша робота буде дуже жорсткою і ефективною", - сказав Порошенко в ефірі 5 каналу.

За його словами, у четвер Нацбанк рекомендував великим банкам працювати на стабілізацію задля повернення довіри до національної валюти.

"Жоден банк не має ставити ціль в умовах кризи заробляти гроші, вони мають сприяти стабілзації. Ті, хто грав проти гривні, той втратить гроші",  - додав Порошенко.

Реклама:

За його словами, вже сьогодні Україна має почати працювати і в інших сферах, які безпосередньо впливають на курс.

"Потрібні заходи для стимулювання експорту та  зменшення кількості імпорту, щоб зупинити антирецесійні заходи", - сказав Порошенко.

Але за його словами, нині все упирається в політиків, які ніяк не можуть прийняти закони, що нададуть більше важелів для проведення стабілізації.

"Ми чекаємо від політиків ефективних кроків. Рада ніяк не може розглянути і прийняти українську односторонню програму, а не меморандум, як говорилося раніше, який сприятиме отриманню кредиту від МВФ розміром у 16 млрд.", - зазначив Порошенко.

Для прикладу він навів "маленьку країну Угорщину, яка за кілька годин домовилася про отримання кредиту від МВФ у 22 мільярди доларів, а у нас це приймають вже десять днів".

Також Порошенко зазначив, що отримані кредитні кошти будуть направлені на інвестування в банківську сферу і на покриття стабільності валютного балансу для підтримки курсів.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: