Від "Нафтогазу" вимагають "справедливого" газопостачання

Четвер, 30 жовтня 2008, 17:56
 

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав НАК "Нафтогаз України" та її дочірню компанію "Газ України" в 10-денний термін усунути дискримінаційні умови в договорах з промисловими підприємствами на постачання природного газу.

"Як встановив комітет, компанія "Газ України", керуючись типовими договорами на постачання газу, увела необґрунтовані вимоги, що обмежують діяльність промислових підприємств", - відзначається в повідомленні АМКУ в четвер.

Відповідно до нього, зокрема, підприємствам забороняється продавати або відчужувати придбаний газ, незважаючи на те, що вони мають відповідні ліцензії на його реалізацію, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

При цьому промислові споживачі газу не мають можливості заздалегідь домовитися з іншими постачальниками, оскільки компанія "Газ України" попереджає про розрив договору і припинення постачання лише за 5 днів.

Реклама:

Замість того в договорах відсутнє зобов'язання про відповідальність "Газ України" за неправомірне припинення або зменшення постачання газу, тоді як для підприємств встановлені значні санкції, деякі з яких взагалі не передбачені нормативними актами.

"Відсутність альтернативних джерел придбання "блакитного палива" примушує підприємства укладати договори з компанією "Газ України" на дискримінаційних умовах, що створює основу для зловживань", - приводяться в повідомленні слова виконуючого обов'язки голови АМКУ Олександра Мельниченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: