ПФТС повільно повзе донизу

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 14:14

У п'ятницю, 03 жовтня, по ситуації на 13:30, серед компаній, що торгуются на ПФТС, по цінних паперах яких пройшли угоди, зафіксоване зниження котирувань, повідомляє видання FundMarket.

Прогнозуючи розвиток ситуації, фахівець аналітичного департаменту ІК "Фінаста" Олена Злобіна відзначила, що "якщо будуть призначені перевибори в Раду, то ринок відкотитися донизу, якщо ж буде створена коаліція, а в США вживуть заходів по порятунку фінансових ринків, то ПФТС, швидше за все, небагато виросте», - каже вона.

Аналітик особливо підкреслює: «Зараз ми досягли такого рівня, що падати вже ніхто не хоче. Немає навіть спекулятивних настроїв. А впевненості в тому, що ми намацали дно й ринок тепер може рости, ні в кого немає, -додає Олена Злобіна.

Більшість емітентів сьогодні продовжило шукати горезвісне дно: ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (- 3,85%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 3,80%), ВАТ "Укрнафта"  (- 2,50%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 2,44%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь"  (- 1,35%).

Реклама:

Подорожчали акції тільки по трьох емітентах: ВАТ Xарківобленерго" (+ 6.67), ВАТ "Тернопільобленерго" (+ 3.33), ВАТ "Укртелеком"  (+ 2,76%).

Лідер падіння - ВАТ "Запоріжсталь" (- 26.67%).

Заступник директора Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, говорить далеко до оптимістичних настроїв.

"Оцінки міжнародних економічних експертів, а також динаміка провідних фінансових індикаторів указують на існування високих ризиків входження у фінансову кризу для України. Так, кредитно-дефолтний своп - показник, на який переважно орієнтуються інвестори, оцінюючи потенціал економіки держави, з початку поточного року для України виріс майже в три рази, з 250 базових пунктів до 715", - відзначає експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: