Shell купить українські газові активи

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 16:06

Англо-голландський концерн Shell, за чутками, вивчає придбання ряду нафтогазових активів у Росії, також може претендувати на покупку газоконденсатних родовищ британської Regal Petroleum в Україні, з посиланням на The Financial Times, повідомляє агенство "Інтерфакс-Україна".

За даними джерела, близького до Shell, концерн на цьому тижні зробив Regal Petroleum пропозицію про поглинання за ціною порядка 300 пенсів за акцію, оцінивши компанію в 680 млн фунтів стерлінгів ($1,2 млрд) - приблизно в 3,5 рази вище ринку. Пропозиція повинна бути розглянуте до 20 жовтня.

Regal і Shell відмовилися коментувати цю інформацію. Тим часом, британська компанія в четвер офіційно підтвердила одержання декількох пропозицій про поглинання або покупку її активів.

Передбачуваними претендентами на активи Regal видання також називає "Газпром", "ЛУКОЙЛ" і французьку групу GDF Suez.

Реклама:

У листопаді минулого Shell року вже робила пропозицію про покупку 51% активів Regal за $410 млн і навіть підписала із британською компанією попередню згоду. Однак Shell відмовився від угоди у зв'язку зі змінами в керівництві Regal: наприкінці минулого року посади виконавчого директора й голови ради директорів компанії зайняв колишній топ-менеджер Shell Девід Грієр.

Основні активи Regal в Україні - Мехедіївсько-Голотовщинське й Свиридівське газоконденсатні родовища із запасами по категорії 2Р у обсязі 169 млн барелів нафтового еквівалента. Компанія також володіє заводом по переробці власного газу й конденсату потужністю 700 тис. кубометрів газу й 200 кубометрів конденсату на добу.

Чистий збиток Regal за 2007 рік склав $22 млн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: