Нафта може значно подешевшати вже наступного тижня

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 11:39

Ціна на нафту може знизитися наступного тижня на побоюваннях, що зниження темпів економічного зростання негативно відіб'ється на попиті.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Зниження ціни на нафту очікують 17 з 31, або 55%, аналітиків, опитаних Bloomberg. Сім респондентів, або 23%, прогнозують зростання цін, і стільки ж експертів вважають, що значних змін не відбудеться. Минулого тижня 48% респондентів прогнозували зниження ціни на нафту.

На думку аналітиків Міжнародного валютного фонду (МВФ), в економіці США може початися рецесія. Це найпесимістичніший прогноз відносно темпів економічного зростання в країні із самим великим ВВП у світі з початку кризи кредитного ринку, що почався минулого року.

Реклама:

Останні чотири тижні попит на бензин у країні становить 19 млн. барелів на день, що є найнижчим показником з жовтня 2001 року.

"Є три причини падіння ціни на нафту, - заявив Адам Сімінський з Deutsche Bank. - Це - економіка, економіка й ще раз економіка".

Ціна на нафту марки WTI з поставкою в листопаді знизилася з початку цього тижня на 12% і торгується в п'ятницю на рівні 93,97 дол. за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: