ПФТС показала незначне падіння

Середа, 29 жовтня 2008, 18:31

Індекс ПФТС опустився на 0,52%, досягнувши рівня в 227,15 пункту, за результатами торгів в середу, 29 жовтня.

За всіма коштовними паперами, включаючи корпоративні облігації і ОВГЗ, розміщено 117 операцій. Об'єм торгів склав 16 млн грн., з них всього 7 млн грн. дісталося ринку акцій, повідомляє видання FundMarket .

Сейлз-менеджер КУА «Конкорд Капітал Ессет Менеджмент» Анастасія Назаренко вважає, що «з одного боку, на ринку досить позитиву, але попит поки не великий, а нечисленні покупки, як з боку резидентів, так і з боку нерезидентів виглядають, швидше, пробними.

Папери вже досить просіли, щоб їх можна було купувати, на що можуть зважитися поки тільки сміливі, які розуміють, що ринок може ще більше просісти», - підсумувала експерт.

Тим часом акції ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" вкачалися сьогодні на -73,24% на новинах, що робочий тиждень перекладений на триденний, у зв'язку з скороченням виробництва із-за падіння попиту на ринку. В цілому ж, автомобілебудівна галузь постраждала нині більше за всіх - середнє зниження акцій склало -24,32%.

Серед інших, найбільш-постаждалих, можна виділити таких емітентів: ВАТ "Дніпропетровський металургійний комбінат імені Петровського"  (-72%), Дніпроенерго  (-60,65%), Луцький автомобільний завод (ЛУАЗ) (-54,72%), Концерн "Стірол" (-13,79%), Центренерго (-9,52%).

Кращі результати торгів показали такі емітенти: ВАТ "Пивобезалкогольний комбінат "Славутич" (+78,95%), ВАТ "Азовзагалмаш" (+15,83%), ВАТ "Укртелеком" (+14,94%), ВАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (+11,11%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (+6,9%).

Не без задоволення зараз можна спостерігати за торгами на міжнародних майданчиках, які показують значне зростання другий день підряд. Європейський ринок разом з азіатським показав успіхи в зростанні приблизно на 5-8%, а російські ММВБ і РТС виросли на 11,06% і 11,88% відповідно.

На ринку золота і енергоресурсів спостерігається консолідація, яка не може не заспокоювати гравців на настільки гарячкуватому нині ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!