"Альфа" не продасть норвежцям пакет "Київстара" за гроші

Середа, 29 жовтня 2008, 12:35
 

"Альфа-груп", яка володіє 43,5% акцій "Київстару", відхилила пропозицію Telenor (основний власник українського оператора) про викуп цього пакету за грошові кошти.

Про це заявив гендиректор норвезького концерну Йон Фредрік Баксаас у ході телеконференції в середу.

"Ми запропонували "Альфі" викупити її пакет у "Київстара", однак минулого уїк-енду Михайло Фрідман (основний власник "Альфа-груп" - ЕП) заявив, що не зацікавлений в продажу за гроші", - заявив Баксаас.

Telenor і "Альфа" вже кілька років знаходяться в стані конфлікту, що найчастіше позначається на операційній діяльності їхніх основних активів - "Вимпєлкома" й "Київстару", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

Два роки тому сторони обговорювали можливість розподілу активів, однак потім це питання на деякий час втратило гостроту. Тим часом, у серпні Telenor заявив, що не планує іти з України, при цьому не виключає можливість продажу частини свого пакету в "Вимпєлкомі" своєму російському партнеру.

На початку жовтня низка ЗМІ повідомила про те, що Telenor і "Альфа" досягли попередніх домовленостей про обмін активами.

Відповідно до описаної схеми, Telenor може продати "Альфі" 12% у "Вимпєлкому" (усього норвежцям належить 29,9% російського оператора, "Альфі" - 44%), одержавши замість 100% "Київстару".

Однак Telenor можливість такого обміну категорично спростував.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!