ПФТС в очікуванні антикризових рішень

Вівторок, 28 жовтня 2008, 14:16
 

В вівторок, 28 жовтня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксовано різнонаправлений рух котирувань.

На цей час, широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (Український Зважений Індекс), упав на 1,42%, опустившись до рівня в 23,37 пункту, повідомляє FundMarket.

"Гравці знаходяться в очікуванні вирішення внутрішніх економічних питань через активізацію заяв політиків. У випадку прийняття зважених антикризових рішень й їхнього виконання, можна буде говорити про перспективи зростання фондового ринку", - вважає начальник аналітичного відділу КУА "ТАСК інвест" Андрій Шевчишін.

За його словами, у вівторок підтримати ринок може зниження ставки рефінансування Європейським Центробанком і ФРС.

Реклама:

На даний момент у ціні втрачають наступні емітенти: ВАТ КБ "Форум" (- 43,75%), ВАТ "Донбасенерго" (- 25,00%), ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (- 10,77%), ВАТ "Квазар" (- 7,50%).

Лідер падіння - ВАТ "Славутський солодовий завод" (+ 81,29%)

 У плюсі торгуються: ВАТ "Укрнафта" (+ 10,94%), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+10,00%), ВАТ "Западенерго" (+ 6,38%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 6,25%).

Лідер зростання - ВАТ "Волинь-цемент" (+ 36,00%).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Херсонобленерго" - 1,5 млн. грн.

Брокер ІК "Юпрас Капітал" Євгеній Пшенічкін відзначив, що "міжнародні фондові індекси опустилися до рівнів 3-10-літньої давнини. Негативні новини із світових фондових майданчиків, а також нестабільна політична ситуація в країні продовжує тиснути на український фондовий ринок".

Американські фондові індекси в понеділок обвалилися через те, що не знижуються побоювання із приводу можливості рецесії у світовій економіці. Навіть порівняно непогані дані з ринку житла не змогли підтримати американський ринок акцій. Стурбовані економічною ситуацією інвестори, у тому числі пайові і хедж-фонди, поспішають відмовитися від ризикових активів і в масовому порядку ліквідують позиції на ринках акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!