НБУ підтримає курс на готівковому ринку

Четвер, 23 жовтня 2008, 09:32
 

Національний банк України (НБУ) планує до кінця жовтня здійснити цільову інтервенцію сумою до 150 млн. дол. для підтримки курсу на ринку готівки.

Про це в середу  повідомив голова НБУ Володимир Стельмах.

"Нацбанк, безумовно, буде підтримувати курс на готівковому ринку... Ми її (цільову інтервенцію - ЕП) зараз оцінюємо приблизно у рамках 150 млн. дол.", - сказав він журналістам в середу.

За його словами, валютні кошти планується продати чотирьом комерційним банкам, що зможуть завести додаткову суму готівки до України, пише агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

Голова Нацбанку пояснив, що ці чотири кредитно-фінансових установи є основними постачальниками готівкової іноземної валюти до країни: розмір квоти кожного з цих банків в інтервенції буде залежати від розміру їхнього капіталу.

При цьому він відзначив загострення проблеми з готівковими коштами на міжнародному ринку. "Ті, хто продає готівкову валюту нашим банкам за рубежем, теж ліміти встановлюють", - пояснив Стельмах.

Голова НБУ також відзначив, що, приймаючи рішення про проведення інтервенцій для підтримки готівкового ринку, Нацбанк змушений знаходити визначений баланс між курсовими і депозитними пріоритетами, оскільки спостерігається переміщення гривневих коштів з депозитів у банківській системі на готівковий валютний ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: