Фінансова криза не відпускає ПФТС

Понеділок, 20 жовтня 2008, 20:06
 

За результатами торгів у понеділок, 20 жовтня, індекс ПФТС піднявся на 0,65%, досягши рівня в 266,35 пунктів.

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 76 угод.

Обсяг торгів склав 64 млн. грн., з них 4 млн. грн. - на ринку акцій, повідомляє FundMarket.

Більш широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 зафіксував зниження на 0,13%, опустившись до 27,49 пунктів.

Реклама:

Усі галузеві індекси продемонстрували помірний рух у діапазоні 1%, тоді як єдиний індекс, що істотно змінився - індекс трубної промисловості - показав зниження на 27,18%.

І все-таки помірковано позитивні настрої закордонних інвесторів не дають можливості українському ринку стати на ноги. Брокер ТОВ "ТАСК брокер" В'ячеслав Озеров вважає, що "вітчизняний фондовий ринок перебуває в тривалій "комі" і коли він з неї вийде, спрогнозувати складно. Торговці навіть котирування змінюють неохоче".

У цьому його слова підтверджуються як кількістю угод, так і обсягами торгів.

З найгіршої сторони себе показали акції таких емітентів: "Донбасенерго" (-4,00%), ВАТ "Донецький металопрокатний завод" (-81,14%), ВАТ "Мегабанк" (-40,97%).

Позитивних результатів досягли акції: концерн "Стирол" (+10,00%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+7,48%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+3,26%), ВАТ "Мотор Січ" (+3,07%).

Криза продовжує наносити свої удари по "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", акції якого знизилися в ціні на 11,11% слідом за новиною про придбання кіпрською компанією Interpipe Limited чергового пакету акцій заводу, довівши загальну їхню кількість цінних паперів до 87,64%.

Генеральний директор КУА "Інеко-Інвест" Олег Морква знаходить, що "в Україні у організованого фондового ринку на сьогоднішній день немає ніяких ресурсів навіть для спекулятивного зростання, а торги на біржах проводяться в основному для підтримки поточної операційної діяльності фондових компаній".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!