Стельмах допускає продаж ПІБу стратегічним інвесторам

Понеділок, 20 жовтня 2008, 19:25
 

Голова Національного банку Володимир Стельмах допускає продаж "Промінвестбанку", який входить до групи найбільших, українському або іноземному стратегічному інвесторам.

Про це він повідомив журналістам в понеділок.

"Здавалося б, цей банк повинен стати національним. Але питання в тому, чи є гроші на націоналізацію. Є гроші - націоналізуйте", - сказав він.

Стельмах зазначив, що Рада національної безпеки й оборони на засіданні в понеділок обговорила ситуацію навколо ПІБу, однак не ухвалила рішення щодо націоналізації, повідомляє агентство "Українські новини".

Реклама:

"Тепер м'яч на полі уряду", - додав він, зазначивши, що саме Кабмін повинен проаналізувати наявність достатнього обсягу державних ресурсів для можливої націоналізації ПІБу.

Зараз, як підкреслив голова НБУ, надійшло декілька пропозицій від потенційних інвесторів ПІбу, і НБУ розглядає ці пропозиції.

Як повідомлялося, наприкінці вересня НБУ виділив "Промінвестбанку" рефінансування загальною сумою 5 млрд. грн. для підтримки ліквідності, а 7 жовтня ввів у банк тимчасову адміністрацію й призначив її керівником Володимира Кротюка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: