ЄБРР допоможе "своїм" банкам

Понеділок, 20 жовтня 2008, 15:10
 

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) пообіцяв на період кризи підтримку тим фінансовим інститутам, акціонером яких він є.

"Там, де в банку є пакет акцій, а це близько 100 банків і небанківських фінансових інститутів, він буде, у разі потреби, використовувати свої позиції в радах директорів і свій капітал для надання додаткової підтримки", - йдеться в листі голови ЄБРР Томаса Мірова раді директорів банку.

Разом з тим ЄБРР не є кредитором "останньої інстанції", і у випадку фінансової неспроможності того чи іншого банку його участь обмежиться наданням експертної допомоги і сприянням у залученні нових партнерів, відзначає Міров, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

ЄБРР входить до складу акціонерів багатьох російських банків, зокрема, „Транскапіталбанк", "Кедра", "СКБ-банк", "Спурт" та інші.

Реклама:

Міров, який вступив на посаду голови ЄБРР у липні цього року, зараз знаходиться з візитом у Росії.

Основна думка, з якою Міров звернувся до представників акціонерів ЄБРР у своєму листі, - необхідність надати підтримку країнам Східної і Центральної Європи, що опинилися в складній ситуації через світову кризу.

"Ми закликаємо фінансово сильні країни підтримати більш слабких сусідів", - пише президент ЄБРР.

"Європейські країни отримували вигоди від зростання в Східній і Центральній Європі і постраждають, якщо економічна стабільність регіону буде зруйнована. З огляду на значну роль банків ЄС у банківському секторі регіону, особливо важливо, щоб ініціативи з підтримки цих банків враховували вплив кризи на їхні іноземні дочірні структури", - відзначив Міров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: