Російський фондовий ринок почав відігравати падіння

Понеділок, 20 жовтня 2008, 13:10
 

Російський ринок акцій вдень у понеділок відіграв падіння минулої п'ятниці.

Було відігране падіння до 720 пунктів за індексом РТС на фоні поліпшення кон'юнктури світових фондових і нафтових ринків, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

До 13:00 за московським часом на біржах РТС і ФБ ММВБ вартість більшості blue chips підвищилася на 1,8-11,5%, індекс РТС піднявся до 719,06 пункту (+7,7%), індекс ММВБ - до 633,01 пункту (+5,57%).

Ф'ючерс на індекс РТС перевищує базовий актив на 20,7 пунктів в порівнянні з ранковим зниженням на 15 пунктів, що говорить про повернення на ринок оптимістичних настроїв.

Реклама:

На ФБ ММВБ подорожчали акції "Газпрому" (+6,1%), ВТБ (+5,2%), "Лукойлу" (+11,5%), "Норнікеля" (+7,5%), "Роснафти" (+6,4%), "Газпром нафти" (+6%), "Татнафти" (+5%), "Сбєрбанку Росії" (+2,6%), "Полюс Золота" (+3,3%), "Сургутнафтогаза" (+9,2%).

У РТС акції "Сургутнафтогаза" злетіли більш ніж на 15% через те, що торги цими інструментами були припинені на годину.

Підйом ринку відбувається на фоні поліпшення кон'юнктури світових фондових майданчиків (піднялася Азія, Європа додає 1-4%, також зростають американські фондові ф'ючерси - контракт на індекс S&P 500 виріс на 3%) і слідом за нафтою, що подорожчала.

Крім того, інвестори очікують, що на поточному тижні з'явиться підтримка ринку з боку держави, про що минулої п'ятниці заявляв віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.

Засоби Фонду національного добробуту розміром 175 млрд. карбованців будуть вкладені в акції й облігації російських емітентів з високими рейтингами і гарною ліквідністю.

Ціна на нафту підвищується в очікуванні скорочення видобутку ОПЕК. Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на листопад вдень у понеділок виросла на 1,06 дол. відносно рівня закриття торгів 17 жовтня і складає 72,91 дол. за барель, минулої п'ятниці ціна підвищилася на 2 дол. При цьому падіння котирувань за весь минулий тиждень складає 7,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: