Побоювання не залишають українських трейдерів

Четвер, 2 жовтня 2008, 19:05

За результатами торгів у четвер, 2 жовтня, індекс ПФТС додав 0,71%, піднявшись до рівня в 378,32 пункту. 

Як повідомляє FundMarket , за всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 92 угоди. Обсяг торгів склав 43 млн. грн., з них лише 7 млн. на ринку акцій.

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував зниження на 0,30%, опустившись до 36,82 пункту.

За словами трейдера департаменту торгівлі ЦП інвестиційного банку " Фенікс-Капітал" Віктора Петруся, інвестори як і раніше знаходяться в процесі очікування й не бажають нарощувати свої позиції, побоюючись подальшого падіння. У той же час, вони не бажають і розпродавати свої активи з відчуттям того, що ринок припинив своє падіння й найближчими місяцями може змінити тренд.

Реклама:

"Цю невизначеність збільшує побоювання перевиборів і загальна політична нестабільність країни", - підкреслив експерт.

Із завершенням торгів серед акцій компаній переважав висхідний рух: ВАТ "Центренерго" (+ 4,15%), ВАТ "Укрнафта" (+ 1,95%), ВАТ "Западенерго" (+ 0,48%), ВАТ "Мотор Січ" (- 0,38%).

Лідер зростання - ВАТ "Кримський содовий завод" (+ 27,23%).Лідер падіння - ВАТ "ПЕС "Енергоуголь" (- 66.36%).

Першість за обсягами залишилося за ВАТ "Кримський содовий завод" - 2,3 млн. грн. Загальний попит склав 94,83 млн. грн., додавши 1,56%.

Максимальне зниження на цей день показав індикатор електроенергетичної галузі (- 1,36). А найбільш помітне підвищення випробував індекс хімічної промисловості (+1,06).

"Ще одним з факторів зниження активності українського ринку є зростаюча підозрілість торговців відносно один одного. Побоювання з приводу здатності окремих торговців виконувати свої зобов'язання за поставкою паперів і їхньою оплатою в поточних умовах здатні паралізувати торги", - вважає начальник відділу випуску фінансових інструментів "Укрсоцбанка" Ерік Найман.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!