Дядечко Сем дає надію на ріст фондового ринку

Четвер, 2 жовтня 2008, 14:30

У четвер, 2 жовтня, станом на 13:30, серед компаній, що торгуються на ПФТС, за цінними паперами яких пройшли угоди, зафіксоване підвищення котирувань, пише видання FundMarket.

За словами фахівця аналітичного департаменту ІК "Фінаста" Олени Злобіної, "незважаючи на підвищену волатильність на світових біржах, фондовий ринок України консолідується вже другий тиждень. Прийняття закону про підтримку фінансових ринків у США може викликати позитивну реакцію ринку на торговельних майданчиках світу. Якщо ж закон знову не буде прийнятий або прийнятий у неповному обсязі, ми можемо побачити ситуацію понеділка, коли основні світові індекси істотно просіли".

Нагадаємо, що вчора план "Полсона" був схвалений Сенатом США. Очікується, що голосування в Палаті представників за законопроект про допомогу фінансовому сектору відбудеться 3 жовтня. Виправлення, які вчора успішно пройшли в Сенаті, були спрямовані, в тому числі й на підтримку проекту в Нижній палаті Конгресу США.

А на ПФТС - "біла смуга". Зростали акції таких емітентів: ВАТ "Ясиновський коксохімічний завод" (+ 3,77%), ВАТ "Центренерго" (+ 3,73%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 2,97%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (+ 2,58%), ВАТ "Луцький автомобільний завод" (Луаз) (+ 2,33%).

Реклама:

Зниження перетерпіли: ВАТ "Дніпрошина" (- 3,85%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" (- 1,27%).

Лідер падіння - ВАТ "Днепроенерго" (- 18,52%).

На думку експертів, український ринок акцій останніми днями виявляється менш волатильним, ніж американський. Це говорить про виснаження "ведмежого" потенціалу, але одночасно вказує й на нездатність або небажання "биків" активно купувати. Така ситуація може свідчити про початок стабілізації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: