Fitch знизило рейтинг України до "негативного"

Четвер, 2 жовтня 2008, 13:18

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило прогноз рейтингу "ВВ" міжнародних депозитарних розписок (IDR) України із "стабільного" до "негативного" у зв'язку з ускладненням доступу до зовнішнього фінансування, говориться в повідомленні агентства повідомляє агентство "Інтерфакс Україна"

"Потреби України в зовнішньому фінансуванні, імовірно, будуть рости навіть із обліком того, що доступність такого фінансування, схоже, скорочується в умовах погіршення глобальної ринкової й макроекономічної кон'юнктури", - відзначають аналітики агентства.

При цьому вони звертають увагу на приплив капіталу в країну, що за підсумками січня-серпня 2008 року збільшився на 20%, а його загальнасума сягла 38 млрд дол. "Проте, світова фінансова криза ударила по Україні болючіше, ніж по інших порівнянних ринках. Інвестори вже не так  вірять у сприятливі перспективи розвитку  країни", - вважають експерти.

На думку Fitch, перегляд ризиків пояснюється погіршенням фундаментальних макроекономічних показників країни, невизначеністю економічної політики, а також політичним фактором.

Реклама:

Експерти агентства також стурбовані тим, що уряду України ще потрібно буде профінансувати очікуваний 2%-вий дефіцит бюджету в 2008 році.

У той же час рейтингове агентство  відзначає ріст середніх доходів населення й зниження рівня державного боргу до 10% ВВП.

Негативним, на думку експертів Fitch, є істотна схильність України зростаючим ризикам, у тому числі відносно зовнішнього фінансування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!